Házirend

Kedves Vendégeink!

Szeretettel köszöntjük Önöket a vendégházunkban! Kérjük, olvassák el az alábbi sorokat. Házirendünk célja, hogy a szükséges információk birtokában nyugodt, kellemes pihenést biztosítsunk és elkerüljük az esetleges félreértéseket!

A vendégház az érkezés napján 14 órától, az elutazás napján délelőtt 10 óráig áll rendelkezésre. Amennyiben délelőtt 10 óráig Vendégeink nem távoznak el, akkor automatikusan felszámoljuk a következő napi szállásdíjat!

A szállásdíjat és az idegenforgalmi adót minden esetben kérjük az érkezés napján szíveskedjenek kiegyenlíteni! Ha valami miatt Önök az előre kifizetett időszak vége előtt távoznak a szállásról, akkor nem áll módunkban a pénzt visszafizetni!

A vendégházban csak az oda bejelentett személyek tartózkodhatnak, akik szállásdíjat fizetnek!

Kérjük Vendégeinket, hogy látogatókat ne fogadjanak! Idegeneket ne engedjenek be!

A Vendégeink vagyontárgyaiért a házigazda felelősséget nem vállal!

Az egész épületben TILOS a dohányzás! Dohányozni csak az épületen kívül szabad. Kérjük, hogy az elnyomott cigarettákat ne dobálják szét, a hamutartóba szíveskedjenek tenni!

A Vendégeinknek az ittlétük alatt maguknak kell ügyelni a tisztaságra. Eltávozáskor kérjük, ne hagyjanak mosatlan edényt és szemetet.

A háztartási szemét gyűjtése a konyhában található szemetesben lehetséges, ha ez megtelik, kérjük, ürítsék ki a vendégház mellett található szeméttárolóban.

Napközben, ha elhagyják a vendégházat, kérjük, akkor az ablakokat, ajtókat szíveskedjenek becsukni, illetve mindig kapcsolják le a világítást az apartman minden helyiségében.

Amennyiben távozás után nyitott ablak, vagy égve felejtett villany marad, akkor fenntartjuk a jogot, hogy az Önök távollétében becsukjuk a nyitva felejtett ablakokat, vagy a villanyt lekapcsoljuk.

Elektromos hálózatra nagy teljesítményű fogyasztókat kapcsolni tilos!

Mellőzzék a villany, a víz, a gáz pazarló használatát!

Kérjük, hogy az autóikkal úgy parkoljanak le, hogy az esetlegesen kiadott másik épület lakóit ne korlátozzák a szabad mozgásban, parkolásban.

Kérjük a berendezési tárgyak rendeltetésszerű használatát. A dekorációs célt szolgáló tárgyakat ne vegyék el a helyükről. A benti berendezési és használati tárgyakat (ágy, ágynemű, matrac… stb.) ne vigyék ki a kertbe!

Amennyiben a tartózkodás alatt a bútorokat, berendezési tárgyakat áthelyezik, akkor távozáskor kérnénk az eredeti helyére visszarakni!

Kerti grillező használata Vendégeink számára ingyenes. Hozzávaló faszenet, gyújtóst viszont Önöknek kell beszerezniük! Ne hagyják a tüzet egyedül és mindig győződjenek meg róla, hogy égő tüzet nem hagynak felügyelet nélkül. A grillezőt használat után kitakarítani szíveskedjenek!

Kérjük, őrizzék meg a csendet!

Bulizás sem nappal, sem éjjel nem lehetséges, ezért, akik ilyen céllal érkeznének, kérem tisztelettel, hogy ne nálunk foglaljanak szállást. 

Ha tiszteletben tartják mások nyugalmát Önök is biztosan jól tudnak majd pihenni. Ha mulatni szeretnének, akkor a város tele van jobbnál jobb szórakozóhelyekkel! Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a környéken lakók és a többi vendégek nagy része pihenni szeretne. Ezért kérjük Önöket is, hogy a házban és a környéken vegyék figyelembe a csendrendeletet, ami a délutáni sziesztára és este 22 óra utáni csend betartására vonatkozik. 22:00 után nem megengedett a hangoskodás, a kiabálás, a hangos zenehallgatás! Éjszakai – hajnali hazatéréskor, kérjük, ne hangoskodjanak sem az utcában, sem a teraszon, kertben, de az egész vendégház területén sem, hiszen ezzel az itt lakó vendégeket és a szomszédokat is zavarja! Ezek be nem tartása rendőrségi intézkedést von maga után!

A vendégházból való azonnali kitiltást és rendőri intézkedést von maga után a kulturálatlan magatartás, mások nyugalmának és a közösség pihenésének zavarása. Aki a felszólítás után is folytatja a kárt okozó tevékenységet, akkor az okozott kár felmérését és kifizetését követően AZONNALI TÁVOZÁSRA KÖTELES!

A vendégház bérlői teljes anyagi felelősséget vállalnak az esetleges károkozásért!

A szálláshelyen okozott kárt a helyszínen kötelesek rendezni!

Mint minden háztartásban, itt a vendégházban is előfordulhat, hogy valami a vendégek hibáján kívül tönkremegy, vagy meghibásodik. Ha valamilyen rendellenességet észlelnek, az esetleges komoly károk megelőzése érdekében szíveskedjenek haladéktalanul jelezni személyesen, vagy telefonon.

Jó pihenést és kulturált kikapcsolódást kívánunk!